Parlaklık veren apre işlemlerinin kumaşa uygulanma süreci.
Apre (finishing), tekstil ürünlerinin; kullanım özelliklerini, tutumunu ve görünümünü geliştirmek veya ürüne katma değer sağlayacak; yanmazlık, buruşmazlık, parlaklık, yeni haslık özellikleri, koku ve kir tutmazlık gibi kimyasal özellikler veya kumaşın makaslama gibi işlemlerden oluşan mekanik apre ile yeni görünüm özellikleri kazandırmak amacı ile genellikle boyama işleminden sonra yani satışa sunmadan önce yapılan en son işlemlere denir. Apre işlemlerine bitim (son) işlemleri de denir.
Asitlik ve bazlık değişmelerine karşı direnen, yani az miktarda kuvvetli asit veya kuvvetli baz ilavesiyle pH si yaklaşık olarak sabit kalan çözeltilere tampon çözeltiler ; bu direnmeye de tampon etkisi denir. Bunlar genellikle zayıf asit veya bazlarla bunların kuvvetli tuzlarının karışı-mıdır. Örneğin asetik asit ile sodyum asetat ; amonyak ile amonyum klorür karışımı gibi. Asetik asit-asetat tamponunda H+ veya OH– eklenirse aşağıdaki nötralleşme tepkimeleri görülür.
Boyama Kimyasalları, Tekstil Boyama Kimyasalları , Tampon Alkaliler, Kırık Önleyiciler, Dispergatörler, Egalizatörler, Tampon Asitler, Reaktif Yıkama Maddeleri, Reaktif ve Direkt Boya Fiksatörleri, İndirgen Maddeler PES Boyama Sonrası
Baskı Kimyasalları, Tekstil Baskı Kimyasalları, Köpük Kesiciler, Binderler, Bloke İzosiyanat Bazlı Çapraz Bağlayıcılar
Baskı Kimyasalları, Tekstil endüstrisinde, kumaş üzerine istenilen desenleri elde etmek ve çeşitli renklendirme tekniklerini kullanarak özel tasarımlar oluşturmak, baskı kimyasalıyla gerçekleştirilen önemli bir süreçtir. Bu süreç, günümüzde çeşitli baskı sistemleriyle desteklenerek tekstil sektörüne estetik ve fonksiyonel çözümler sunmaktadır. İşte, tekstil kimyasalları alanında kullanılan bazı önemli kategoriler ve bu kategorilere ait anahtar kelimeler:
Denim ve Garment Boyama, Denim Yıkama Kimyasal Çözümleri, Garment Boyama Yardımcıları